JANINA KRONLUND


11 tips om Hurghada

Skulle du inte kunna lägga ut lite tips o så vad ni gillade i Hurghada? Jag och en kompis åker nämligen dit i februari och hade vart så grymt med lite tips från nån som vart där! :)


1. Paradisön Mahmya! Res dit med antingen ert egna resebolag eller med något lokalt. De lokala är väldigt pålitliga och mycket billigare, det är ändå samma båtar och allt. Vi snorklade på samma gång så vi fick bara några timmar på ön, men det finns ett café/strandbar där så jag rekommenderar verkligen en hel dag.

Jag skulle mer än gärna ha varit där några dagar. Så härligt!
2. Dagsutflykt för att snorkla! Absolut bästa dagen på hela vår resa. Lokalt/eget resebolag, lika pålitligt båda två och helt sjukt hur mycket fint man får se.


3. Marina Boulevard, en gågata med massa restauranger. På dagen det härligaste vattnet och inga folk, på kvällen ljuder gatan av liv och det är uppvisningar och liveuppträdanden där.
4. Om ni tycker om thai-mat så är denna (på Marina Boulevard) absolut bästa restaurangen:
5. Annars får man godaste maten (aningen dyrare än andra ställen), tex ett långt rågbröd med skagenröra, på en svensk restaurang som heter Café del Mar (250 meter mot "shoppinggatan" från Marina)


6. Slösa INTE en dag på att åka till Konungarnas dal och Luxor, räcker med att man ser bilder. Hela resan är jäkligt jobbig och påfrestande.
7. Om ni ska besöka Hard Rock Café, luras er inte in på frissan Your Style bredvid. De vill visa grejer och visar vare sig du vill eller inte, sen får du betala dyrt i DOLLAR.


8. Det finns massvis av små parfymshops där du slösar 2 timmar av din resa. De blir apsura om du inte köper någonting fast du säger att du inte vill ha något.. Vi köpte mellanstora flaskor parfym utan alkohol, men den doftar inte länge och om man köper en liten "ljus-gunga" där man ska blanda parfymen med vatten så ångas det upp på några minuter. Onödigt köp alltså.


9. Testa shisha, vattenpipa. Tex med is eller banan. Jag var sämst på det för jag hostar bara ut röken och det var så pinsamt så jag lät för det mesta bli.
10. Pruta så in i helvete! Kom överens om ett taxipris i EGYPTISKA PUND före du hoppar in, annars vill vissa ha betalt i dollar (ca 15 EP från stadsdel till stadsdel). Det finns knappt något att köpa, gå in i butiker på en 100 meters sträcka så har du snart sett allt.
11. Man kan gå klädd i shorts och top, det finns så mycket turister där nu för tiden att de inte bryr sig så mycket mer, de muslimska männen osv. Kvinnor ser man knappt till i staden, men ibland när männen visslar efter en så ska man bara ignorera dem. HAHA När de frågar var du är i från, säg ÅLAND, för de vet inte vad det är..
emsie

kybäs tipsh! :D

caroline

hahaha det sista tipset :D

Anonym

blev ni sjuka under/efter resan? :)

J A N I N Asvar

nej ingen blev sjuk där i alla fall så vi hade tur! :D åt nog yoghurt, kyckling och kräftor, sånt man rekommenderas låta bli.men! så fort vi kom hem till finland igen fick i alla fall jag någon sorts variant av faraos hämnd eller vad man nu kallar magsjuka för :D(löns att gå till deras apotek genast för de vet ju vad det är och har starkare & bättre mediciner mot sånt än finland där det inte är vanligt i samband med mat blabla)

Julia

Tack, jättebra tips! :)

J A N I N Asvar

varsågod och ha en superfin resa! :)

marin

Hej,

Hur mycket skall man betala för taxi mellan flygplatsen och Makadi Bay? På ett ungefär alltså.

Mvh

Sarah

Bra tips, och det var sjukt härliga bilder! :)

----

SV: Hellcats e verkligen en riktigt bra serie! :)

btw, ja tyckte att du hade nån dialekt när du svara. Så ja var tvungen att checka upp om du var från Vasa, haha.

Niina

En kvällsutflykt ut till beduinlägret i öknen är också att rekommendera (säljs på plats av bl a Fritidsresor). Dels får man ju se hur beduinerna lever och lära sig lite mer om dem, men man får även köra fyrhjuling, åka jeep i 100 km/h genom öknen samt rida kamel och åsna. Det ingår även middag och underhållning. Så det var en rolig eftermiddag/kväll :).

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress