JANINA KRONLUND


Living the good life
nu har jag varit hemma i just & just en månad och allt jag upplevt i usa känns lite som en dröm. att komma hem var ändå lättare än jag föreställde mig. wasa är detsamma som alltid, på gott och ont såklart, men mest av allt känns det skönt att få umgås med mina vänner och göra precis what the fricking ever jag vill. tänkte ändå sammanfatta mitt år (mest mina veckoslut) i usa! OFÖRGLÖMLIGT! ni som tvekar: jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det. började göra min resumé i lördags och först nu förstår jag hur mycket jag faktiskt gjort. är lite imponerad av mig själv. 
septemberlärde känna andra au pairer och vi lirade boll tillsammans. vår organisation ordnade en orienteringsgrej i new york så började bli bekant med manhattan. lunchade på cheesecake factory och utforskade mallen. åkte till jersey shore för första gången, gillade starbucks & käkade pizza i little italy tillsammans med tjejerna från vårt område. besökte manasquan och ville simma. 

 
october - hängde på mallen, åkte till linis beachhouse i ocean city över en helg, besökte östkustens kasinostad atlantic city, var på dine-in-bio, åkte till philadelphia med tjejerna, hängde i nyc med ina, det var volleybollväder, simmade i atlanten, det blev halloween och vi körde utgång i new york city, det snöade och jag kände mig som en prinsessa i gelnaglar.


november
 - gick på två konserter och såg dessa berömdheter: enrique iglesias, pitbull, neyo, nayer, foo fighters. åkte in till manhattan för att gå runt ensam i en hel dag, mys, jobbade på som vanligt, firade thanksgiving tillsammans med min nj-familjs släktingar. 

 
december - utgång på skyroom, åkte limo, hade aplångt hår, gymmade, sökte in till universitet, käkade julbord på ikea, körde bil genom times square, gillade kinamat, pyntade inför julen, shoppade, firade jul, var på devils vs rangers ishockeymatch, emma & larissa kom och besökte mig, vi firade in nyårsdagen med run i central park, firade in det nya året på times square. det glömmer man inte i första taget. 


january
 - första januariveckan var paradis: jag, larissa och emma njöt av livet i cancún i mexico. att återgå till vardagen var svårt. jag och emma festade på hudson terrace, ett annat veckoslut drev vi bara runt på manhattan och bodde i hennes värdfamiljs lägenhet mitt i betongdjungeln. färgade mitt hår lite ljusare! det började bli varmare, även om det aldrig riktigt kom någon vinter (lite snö på halloween och snö på manhattanveckoslutet var vår vinter). 

 
february - började plugga på princeton university, sprang på skolan, åkte till stranden, hängde med tjejerna, höll superbowlsöndag med pizza&beer, firade alla hjärtans dag, försökte bli blondare, dansade på någon liten manhattanklubb, åkte på skiveckoslut med tjejerna.

 
mars - det började bli varmare, låg ute på terassen och solade, åt tydligen massor?, träden blommade, var på kaseys karate, hängde allmänt med emma, sprang genom regnet på manhattan med emma, christian fyllde 12, sandra fyllde 21, jobbade massvis, vi firade st patricks day inne i nyc. 
 


april - mamma, pappa & brorsan kom och hälsade på. vi firade påsk med värdsläkten, jag guidade oss igenom manhattan, vi åt dinner med emmas familj, såg en nhlmatch, åkte till atlantic city och philadelphia, pluggade på borough of manhattan community college, latade oss i central park, åt massvis som vanligt.
 
 
may - min bästa vän fanny var här halva månaden: shopping, new york och seaside heights var ungefär vad vi hann med. fanny shoppade hejdlöst (!!!) och vi åt godaste maten: biff & hummer! gick på strandfestivalen bamboozle och såg bland annat foo fighters, dj pauly d, my chemical romance och all american rejects. chillade i poolen, åt glass och umgicks med vänner. jobbade på slutprojektet till bmccc. rebecca & ewa ordnade ett litet grillparty och vi var till jersey shore!
 

june
- åkte roddbåt, åkte till canada för att se niagarafallen & festa lagligt, firade midsommar hos mej och på manhattan, gick på lmfaos konsert där även far east movement, sidney samson och eva simmons var. hade några poolpartyn och en sköldpadda kravlade upp sig till garaget.
 
 
july - vi firade independence day på manhattan, jag fyllde 20, sally kom på besök, hade ett sjukt veckoslut inne i city, var och simmade på jersey shore, besökte coney island i brooklyn, hade hejdåmiddag för emma och sandra, åkte till washington dc med värdfamiljen. 
 
 
august - josefina och emma kom på besök! det blev new york city, nöjesfältet six flags, shore store och sådant! var och kollade christians första amerikanska fotbollsmatch, lärde nya au pairen carmen allt jag kan haha, hängde med carmen, packade väskan, bytte rum, var ensam hemma i en vecka, gick på pep rally, hängde med nicole, åt glass med tjejerna för sista gången. tog flyget till boston, träffade essi, tog flyget till san francisco. njöt av livet.
 
 
september - california, nevada och arizona! såg yosemite valley, death valley, san francisco, las vegas, route 66, grand canyon, lake havasu, los angeles, burbank, chicago! campade under stjärnorna och simmade i hot springs. hoppade fallskärm i vegas och surfade i santa monica. cyklade till venice beach och tog en tatuering.  all this with essi och min bästa vän fanny! bäst!
 
 
 
fasiken vad FANTASTISKT det var när jag kollar igenom bilderna nu.. :D hela året! 
tack ALLA som kom och hälsade på, tack alla nya fina vänner som gjort allt awesome! 
TACK för att ni har följt bloggen under året, och tack för att ni inte glömt bort mig! puss
Essi

IHANA kollaasi! Tulee ikävä Usaa <3

observer

valtava työ koota kaikki kuvat, awesome J!!!

therese

Hjälp var det så länge sen du var i mexico?! Har följt din blogg längre än jag trott, hehe. Följde nästan hela ditt år! Superhärlig blogg! :)

emma

hjälp vilket jobb de måst ha vari att sätta ihop det där!

jag tror jag måst framkalla dendä simglasögon-bilden i stort format. de må vara världens ofräschaste bild men jag blir så glad av den :D

Sofia

Hejsan! Det ser ut som att du har rest väldigt mycket under ditt au pair år. Hur har du hunnit med det? Måste man inte jobba nästan varje dag? Och hur har du finansierat? Med hjälp av pengarna du fått av värdfamiljen (lönen)? Det ser föresten jätte härligt ut. Jag ska också åka iväg som au pair nästa år så det är därför jag frågar :)

Svar: Hej tjejen! Jag hade ganska många lediga veckoslut, och man får ju ta 2 veckors semester. Dessutom fick jag lite extraledigt av min värdmamma :)
Jag hade inte sparat en cent innan resan så jag finansierade allt med den lilla au pair lönen! Innan Cancúnresan fick jag skatteåterbäring från Finland så det hjälpte lite. Resan till californien i slutet hade jag dock sparat typ 200 dollar till, så det hade inte blivit någonting om inte mamma hade lånat mig pengar som jag senare betalade tillbaka :) Det finns massvis med resor man kan göra som kurser (tex DC, Boston, Niagara) så då betalar ju värdfamiljen upp till en viss summa. Det löser sig ;)

Lycka till med ditt år som au pair, det är det bästa som hänt mig! Kom ihåg att det är ett jobb med både positiva och negativa sidor, men det är så otroligt worth it! :D KRAM
JANINA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress