JANINA KRONLUND


Tack för din tid med mig
från att min dag hade varit riktigt bra så blev den helt basic i bara ett ögonblick. skulle kolla tiden på telefonen, tappade den i marken och lyfte upp den för att beskåda att den inte fått en skråma. inte för att nämna the fact att skärmen är svart, telefonen är död förutom lysdioden som blinkar blått. något liv finns, men ingenting jag kan använda mig av.
 
kommer alltså att tillbringa drygt en vecka utan telefon, vilket också det kan vara helt smart att göra, men jag hade velat göra det frivilligt och inte för att jag är illa tvungen. ni kan kontakta mig via facebook, bloggen och e-mail, annars är jag helt off från allt som heter whatsapp, snapchat och instagram (här kan vi insätta fem riktigt starka svärdord). alltså gaaah, vad har jag gjort karma för att förtjäna detta?
 
hahahah förresten, hur ska jag vakna i morgon? minns ni förr i tiden, när man beställde ett väckningssamtal till telefonen på hotellrummet? jag hoppas den funktionen finns kvar..
Early Sundays
imorse vid halv åtta ville jag tänka "när har jag senast stigit upp så här tidigt på en söndag", men jag fick genast tänka om. förra söndagen vaknade jag klockan fyra och söndagen innan vaknade jag kvart i sex, så tidiga söndagar har varit min januarirutin. blickarna riktas ändå mot nästa söndag - det blir nog en sådan då jag inte ens stiger upp ur sängen. jag riktigt känner hur jag förtjänar det :D
 
idag har vi haft vår första examen och feelisen är ganska bra just nu! hade turen att få ha examen vid halv elva på förmiddagen, vilket innebär att man kan använda resten av dagen till att fokusera på morgondagens examen. tänkte försöka plugga en timme, luncha och sedan dra ut för att utforska lite (läs: hitta ett mysigt ställe där man kan plugga tillsammans med andra). centrala aten lockar till tusen :)
 
Akropolis
denna dag har till en del spenderats i centrala aten, som ligger en kort bilresa bort från glyfadas där vi bor. det fanns så sjukt många, fina caféer! hade velat sätta mig ner vid vartenda ett och bara låta tiden gå, men det hinner man inte med när man är on a schedule. istället rusade vi iväg till akropolis (gratis inträde med studiekort, hur grymt?), för att sedan ta det lite lugnare. mysigt! blev så ledsen när jag såg hur många hundar som bodde på gatan, men lite gladare när jag såg att de var märkta med halsband, så någon har koll på dem i alla fall.
 
vill ge vatten åt varje hund, vill klippa deras naglar och vill ge mat åt varje hemlös (som det ändå inte finns för många av). mitt hjärta går sönder. jag gick förbi dörrar som var stängda med hänglås, vräkningsbreven var fastsatta på dörrarna. det stod poliser i vart annat hörn, en polisbuss utrustad för att hålla tillbaka eventuella demonstrationer skymtades också. trots det så hade jag en riktigt fin dag, men emellanåt får man sätta saker i perspektiv.
 
jag har det så bra.