JANINA KRONLUND


Thesisuppdatering 2.0
hej mina delikata kaffebönor! vet ni hur skönt det är att skriva det här: jag är fem före färdig med min thesis. andra beskrivande ord som kunde användas för thesis är lärdomsprov eller examensarbete, använder helst det engelskspråkiga begreppet eftersom jag studerar på engelska. rekommendationen för en thesis är trettio till sextio sidor och man ska gärna inkludera en undersökning av något slag.
 
för några dagar sedan fick jag ett meddelande om att min handledare är sjukskriven i hela december. jag hade fortfarande några tusen frågor och så, så nu måste jag hitta någon annan person att vända mig till. verkligen synd, för jag tyckte hen var så bra. men sådant är livet och som sagt, det kan på riktigt hända att jag blir klar i december!!!
 
bild: svenska yle 2015, källa
Mysbelys
 
det är så himla mysigt att tända ljus och vira lite ljusslingor här och där. balkongen är egentligen det största projektet just nu, men ni får se bilder först när det är färdigt. om det blir färdigt. om ni tittar noga så ser ni också spår av en eventuell överkonsumtion av klementiner/mandarinen/orangefrukter.
 
önskar att jag bara fick njuta och mysa framför det tio timmar långa klippet av en brasa ikväll, men med en nalkande deadline så är det nog bara dags att låta fingrarna flyga över tangenterna. pusspuss
Fireworks.
 
vasa firar julöppning med raketer idag! råkade höra en hård smäll och fick bråttom att byta objektiv på kameran. hann tyvärr bara till slutet av fyrverkeriet, annars hade jag kanske hunnit få en riktigt snygg bild. men den här blev helt okej mysig ändå. och hörni, helt okej att njuta av fyrverkerier från min inglasade vöråstansbalkong istället för att stå ute och frysa.
 
idag funderar jag på kombinationen av chili och choklad. passar de verkligen tillsammans? vet att i alla fall fazer har en chilichokladkaka och jag får syn på inslag av chili i en massa chokladrecept (låter som att jag är jätteaktiv på bakningsfronten nu, vilket är ett falskt påstående). men någon som smakat? hur passar de ihop? vågar jag prova? älskar ju choklad som så, är typ lite rädd att chilin ska komma med en exotiskt konstig touch.