JANINA KRONLUND


Snapshots.
 
på spåret-inspirerade krogshowen på veijin hade premiär på ollis och jag & emma gick dit för att förgylla våran fredagskväll. det som är härligt med på veijin är att showen drar en publik som man trivs så sjuttons bra i. man hinner diskutera en sväng med många människor som inte längre är ute varje helg ;) människor som kanske redan slutat studera, människor som har ett annat liv än att springa på krogen varannan lördag. fina människor man ser alltför sällan helt enkelt. på veijin del två, nu på fredag! vi ses där :) 
 
 
daniela (blogg) hälsade på mig på måndagskvällen och vi lagade lite mat! föreslog att vi skulle göra pasta carbonara och så säger hon att hon inte tycker om bacon. jag vet inte hur det är möjligt?! hur kan man inte tycka om bacon? :D halft-chockerad-på-skoj så kom vi överens om att vi lagar en kycklingpasta istället. perfekt måndagsmat.
 
 
denna lilla svarta pärla till doggo lånade jag & tobias av isabelle en lördag för någon vecka sedan. emma var i bra händer som fick besöka ollis och allting. själv vill jag påstå att hon hade det sjukt bra tillsammans med oss, men hon var nog rätt lycklig när belle kom för att hämta hem henne :D
Wärlax.
 
jag är så förvånad över mängden som kikar in här varje dag, även om uppdateringen är lite si som så. galet tacksam i vilket fall som helst, men mest av allt är jag nog förvånad. vad är det som får er att klicka in er här, vad är det ni vill läsa om? jag vill ju tro att ni alla är familj, släkt och vänner som bara vill hänga med i vardagen, men inte vet jag. tack i alla fall och puss på nosen ♥
 
 
i lördags var det så underbart vinterväder att vi körde ut till värlax! vi inspekterade bygget av våran "lilla stuga" vars huvudsakliga uppgift är att agera strandbastu. det blir också ett litet kök, ett litet vardagsrum och ett sovloft - perfekt när man är lite fler människor på villan. egentligen ville jag ha en midsommarfest nu i juni, men jag tror den måste skjutas upp till 2018 då hela stugan och hela gården förväntas vara klar ;)
 
mamma och pappa hade gjort upp en eld att värma sig vid eftersom det blåste ganska kallt. vi grillade korv och kastade lite boll åt hugo, innan vi körde tillbaka till stan för att jobba partyjobb. sjukt bra feelis i lördags, det är de kvällarna man lever för.
 
Penthousepizzan.
 
på onsdagskvällen hängde jag en god stund tillsammans med milja. penthouse-favoritpizzan lagades självklart, för den är så sjuttons god. så här gör du penthousepizzan:
 
laga en pizzadeg, grädda den i ugnen en passlig stund. ta ut. släng på tomatsås/ketchup, lite oststrimlor och tomatskivor. tillbaka i ugnen. när den nästan känns klar, ta ut. lägg på skivad mozzarella (låt rinna av ifall den är väldigt vattnig). in i ugnen. låt osten smälta. ta ut. we are good to go. lägg på parmaskinka. lägg på ruccola. om du vill: blanda ihop pressad vitlök och olivolja. häll på så mycket du vill. tjockare balsamicosås blir perfekt till denna.
 
åhhhh himmelrike.