JANINA KRONLUND


Midsummerwëek.
en vild vecka med vilda planer uppenbarar sig! förra veckan hade vi ingen aning om hur midsommaren skulle spenderas i år, men nu börjar en liten plan att gro. pusselbitarna liksom faller på plats av sig själva. kan hända att man kommer ganska långt på traven om man ber den stora folkmassan om ditt & datt på facebook.
 
idag efter jobbet så har jag träffat min kusin kitty och diskuterat allting mellan himmel & jord ♥ vi besökte minimani för att gå igenom inredningsavdelningen och sedan körde vi till citymarket för att veckohandla. vuxenpoängen bara sprudlar när man glatt plockar ner hushållspapper och tvättmedel i korgen (nånäää vuxenpoäng får man först när man handlar tråkiga saker skuffande på en kärra istället för bärande på en korg). igår gjorde jag världens godaste makaronilåda så den blir bra dinner i några kvällar framöver.
 
 
wehoo vad jag ser fram emot midsommaren, håller tummar & tår för fint väder! här går jag runt och lånar tobias lite för stora, mysiga t-skjortor. i smyg väntar jag på hösten så att han ska komma tillbaka till vasa. men först av allt. sommar. härliga, härliga sommar. nu måste man njuta. pusspuss
Så kan det se ut.
 
weekend well spent på värlax! ååååh vad det kommer att bli bra (håller hårt i min vision om att vårt villaområde ska bli ett härligt all-aktivitetsområde om några år). fredagen var nästan härligast, vädret var perfekt och vattnet helt stilla. jag testade vår nya sup-bräda och brorsan filmade med sin drönare. sjuuuukt najs!
 
 
på lördagen kom min kusin jenna, morbror jukka och hans kära anitta och joinade min familj & mummi. det blev simning, terassbygge, grillmat, bastu, balju och sedan stekte vi plättar på muurikkan. alltså finsk sommar ♥ tänk om man fick njuta av den mer än bara några dagar åt gången :) älskar nypotatis. sill. grillmat. doften av nyklippt gräs. doften av ett varmt sommarregn som slagit mot asfalten. basturök. att gå barfota. att inte frysa.  och så vidare.
 

Kaffehuset August.
idag lunchade jag och brorsan på kaffehuset august. vi hade tur, det fanns ett bord ledig utomhus när vi anlände. fick sitta och njuta i solen! det är så sällan det är så här fina dagar, har oskojat varit lycklig hela dagen. jag åt en räksallad med melon & avokado-mash-guac-grej (älskar) men stal också några batatfranskisar av brorsan. gott.
 
 
efter lunchen kalasade vi ännu på varsin glass och traskade lite på torget - det är europeisk marknad och jag spanade in ett ställe med tysk mat (currywurst namm) och en koja som pyntades av grekiska flaggor. funderar starkt på att besöka något utav dessa ställen imorgon. något du kan rekommendera? är annars också sjukt sugen på att prova k.achi's nya vagn på torget: banh mi femtio-någonting. fin vagn med söt design.
 
på kvällen har jag varit hemma hos min morbror tillsammans med brorsan och kusinen. vi grillade lite, eller rättare sagt: alldeles för mycket. varje gång man är hungrig tror man att man orkar äta tredubbelt. att man aldrig lär sig. dessutom glömde vi lägga in överloppsmaten i kylskåpet så i värsta fall kommer kusinen hem och hittar en överdrivet nöjd hund :D