JANINA KRONLUND


Beauty and the Beast.
igår var jag på bio tillsammans med fanny & kirsi. det var första gången jag var på bio här i vasa sedan hela biografen renoverades, och wow vilken skillnad! kändes proffsigt och modernt. vi köpte med "lite" lösgodis och konstaterade än en gång att stans bästa karkki finns på makuuni. efteråt så åt vi på frans & nicole. sjukt mysig onsdagskväll ♥
 
själva filmen var väldig vacker. det var dock lite för mycket musikal för min smak. inte att det var för många låtar, det var alldeles passligt, men längden på låtarna! kändes som att de aldrig tog slut och tekoppar dansade och girlanger svirlade och byråer svajade och maten flödade. vissa låtar hade kunnat vara lite kortare, jag är oftast inget fan av musikvideor och det kändes som om det var många musikvideor på raken.
 
filmen var väldigt välgjord och jag älskade vinklarna de valt. tänkte också på hur sjuttons roligt hela castet måste ha haft när de spelat in många av scenerna. gillade färgskalan i scenerna. fanns egentligen mycket som jag gillade. en gammal disneygoding, what's not to like? emma watson var hur fin som helst och the beast var rätt mysig. kom inte ihåg någonting från den tecknade versionen som jag sett för tusen år sedan, vilket var ganska bra eftersom man "visste inte vad som skulle hända till näst".
 
i några scener var tjugofyraåriga jag nästan lite rädd (t.ex. vargarna var sjuk verklighetstrogna), så om någon med kids tänkte se den så rekommenderar jag att kolla på åldersgränsen för filmen och sedan gå efter eget omdöme.
 
over all, kanske inte en film jag genast skulle vilja se om (kanske om ett tag), men en riktigt fin och välgjord film med bra budskap. absolut värd att se en gång, och kändes definitivt värt det att se filmen på bio. inga bortkastade pengar här inte!
 
March.
 
/ livingwithflavours / henriknero /
 - glasväggar med svarta detaljer -
 
alltså, jag älskar dessa see-through-glasväggarna med hårda, svarta metalldetaljer och det känns bara så-just-nu. ni vet som när man tittar på badrum där övre kaklet på väggen är en färg och nedre kaklet är en annan nyans av samma färg? kanske en board emellan. sååå 2000-2002. nyaste nytt och snyggaste modet. om tjugo år tittar jag kanske tillbaka på dessa glasväggar och tänker "sååå 2016-2018", vem vet.
 
 
/ casachicks / nordicspace / kijkje_in_ons_huis /
- bjälkar i eller mot taket -
 
hur snyggt är inte detta på en skala? jag fullkomligen älskar det och skulle gärna flytta in i ett hus där det finns någon form av bjälkar i taket. egentligen går upprättstående också ganska bra. gillar hurudan kontrast bjälkarna blir mot en ljus inredning. originalmaterial eller mörkbruna/svarta. ojoj. man får ju drömma.
 
 
/ interiorbylindawallgren /
- drömmiga badrum -
 
det finns hur mycket snygga badrumsstilar som helst, så många att jag inte har en aning om hur jag skulle inreda ett badrum om jag hade chansen. vad skulle man välja? älskar sådant där marockanskt kakel. älskar vitt. svart. guld. vitt & guld. svart, trä & guld. grått och slitet trä. gillar stora lavoarer. tycker om speciella lavoarer. gammalt är fint. modernt är fint. gillar det ena, gillar det andra.
 
i detta badrum gillar jag dock väggen som ser ut att vara stora kakelplattor, men de påminner om följande: ATT MÅLA EN VÄGG MED KALKLITIR är number one på min wish-to-do-list. så sinnessjukt vackert. att detta badrum skapar en djungeleffekt med lite växter gillar jag också starkt. skulle så gärna vilja tända några ljus och krypa ner i ett ångande hett skumbad.
 
 
/ lapptussan /
- drömmiga drömrum -
 
någon annan än jag som skulle vilja krypa ner här? ser så himla inbjudande ut. sängynpäätyn (kommer inte på det svenska ordet, säng-ände?) är mysig. vet dock inte om jag vill ha en själv, men denna ser fin ut. tänk att hänga en sådan prinsesshimmel ovanför sängen. lite lights i mörket. hur mys.