JANINA KRONLUND


Halloween.
 
årets halloween firades tillsammans med josefina och daniela hemma hos den förstnämnde. hon hade fixat ihop ett riktigt halloweenkalas bestående av pumpor, serpentiner, chokladkaka, tacopaj, sallad, nachos med tacosås / guacamole / sourcream och inte nog med det, till och med en halloweenbål! wauu!
 
 
det blev en riktigt trevlig kväll i form av skratt och mys och diskussioner om allting mellan himmel & jord. lite innan tio åkte vi iväg till ollis där jag spelade musik all night long. vi valde den bästa outfiten för halloweenlördagen och priset (från kronpriserna såklart, webshop häär) gick till en sjukt söt panda! bra vinnare.
 
 
själv hade jag sjukt varmt i min zebradräkt, som egentligen är en mysfleecedräkt som för tillfället finns att köpa på lindex barnavdelning. aldrig varit lika nöjd över att komma hem och få gå i duschen som jag var efter gårdagskvällen.
First come first served.
alltså herrejistas (haha) vad irriterad jag blev idag på lunchen. utan att skämta var jag två sekunder ifrån att börja gråta på grund av att jag var så done med jobbveckan och redo att stämpla ut för veckoslutet :D och detta till på då!
 
vid tolv kommer jag till lunchrestaurangen där det redan sitter ganska mycket människor, för fredagslunch på detta ställe är riktigt populärt (inte överraskande eftersom de bjuder på stans bästa lunch). jag ställer mig i kö och beställer en god lunchportion. är så sjukt taggad eftersom kollegerna som åt innan mig skröt vackert om just den här portionen.
 
ser mig omkring och söker efter små bord, äter trots allt lunch ensam idag så jag behöver bara ett riktigt litet bord. det finns två stycken att välja på, ett i hörnet och ett nära dörren. väljer bordet i hörnet eftersom belysningen är bättre (läs: ingen spot rakt ovan som reflekteras av telefonen och därmed stör mitt lunch-scroll). går till bordet, häller upp ett glas vatten, sätter mig ner och dricker lite i väntan på min mat.
 
en man kommer fram till mig och säger hei, tää pöytä on varattu. jag ursäktar mig och ställer mig upp för att gå någon annanstans, inte så stor skillnad var jag sitter. tar ett varv runt restaurangen för att se att alla bord är upptagna. finns ingen plats för mig någonstans. mannen har gått tillbaka för att ställa sig i kö för att beställa.
 
så där står jag som redan väntar på min mat, utan plats att sätta mig ner på. i kön står mannen som "reserverat" ett bord åt sig, han har inte ens beställt mat ännu. alltså jag blir så arg att jag vill släppa några krokodiltårar. går till restaurangchefen och belyser hen om mitt problem. hen säger att det ordnar sig, om jag inte hittar ett bord får jag sitta i ett konferensrum (huippu människa, tack!).
 
efter en liten stund blir ett fyra personers bord ledigt och jag slår mig ner. säger åt chefen att han kan visa andra ensamma personer till mitt bord, för det är onödigt att en människa tar upp så mycket plats (en annan ensamlunchande tjej joinade efter en liten stund). har knappt ro att äta för jag hunnit bli så sur.
 
first come first served. någonsin hört om en sådan grej? alltså helt sinnes hur upprörd jag fortfarande är. tycker det var så sjukt fult av den här mannen att göra så här. hehe japp, precis så här stora är mina problem.
 
med detta inlägg vill jag påminna dig om att kolla en extra gång innan du reserverar ett bord genom att slänga ner dina saker där. står det fyra människor i kö innan dig så är det fyra människor som ska få välja bord innan dig. tack för mig, puss godnatt.
Första snön.
snön lade sig över staden igår och skapade minst sagt lite panik i trafiken. bor ganska nära en skola så det är livlig trafik om morgnarna, men idag visste nog ingen åt vilket håll de skulle köra. bra lunch & bra jobb även om det varit en ganska lugn dag.
 
efter jobbet sprang jag in på kicks för att byta ut lite smink mot annat. råkade välja fel färg igår när jag handlade inför halloween som infaller nu i helgen. ska spela på ollis på lördag så antar att vi ses där? ;) har också hunnit träffa både min pappa och min kostrådgivare denise, samt diskat, tvättat lite kläder och skickat iväg en fråga till mitt försäkringsbolag. helt-okej-effektiv för en torsdag, med andra ord.
 
 
har varit så nära till tårarna flera gånger idag när jag läst nyheter om milikillarnas tågkrock i raseborg. jag är så otroligt ledsen för familjerna som fått sorgebesked hem idag. det finns inga ord och svenskfinland gråter precis som vi gjorde på den där mörka hösten för åtta år sedan. ta hand om varandra, vi har bara en viss tid här på jorden. en viss tid per person. att göra så mycket bra som vi bara hinner. men man blir så ledsen när någon inte får tillräckligt med tid och lämnar oss alldeles för tidigt.