JANINA KRONLUND


Fields of gold.
när jag blir stor så vill jag growa ett fält med solrosor. inte maskrosor, som jag först råkade säga åt josefina. idag träffade jag min fina kusin efter jobbet och vårt mission var att hitta solrosfältet i sundom as seen on instagram. behövde knappt leta för josefina hade redan hittat det på väg hem från sitt jobb. mission accomplished och vi behövde knappt slita.
 
men tänk så härligt och en sådan fröjd för ögat att vakna upp till nya dagar och blicka ut över ett hav av guld. ser grymt idylliskt ut, eller hur? nästan lika härligt som det var att gå där bland tistlar & småkryp med en gnutta rädseldamm i fickan, för tänk ifall man skulle råka hamna ut för en dangernoodle? det gick bra, inga dangernoodles i sikte och inte heller ville någon punk (bättre namn för fästing) åka snålskjuts tillbaka till stan.
 
Saltkaret i Svedjehamn.
 
i söndags besökte jag & emma replot, närmare sagt så gick vi den mysiga promenaden bodvattnet runt som börjar vid svedjehamn och också avslutas vid hamnen - om man inte går fel förstås. vilket vi gjorde. två gånger. först så skulle vi ha svängt av in på en mysig skogsväg, men vi bara fortsatte att gå längs med landsvägen letande efter en skylt som skulle peka mot höger :D vi gick närmare två kilometer innan vi googlemapsade att vi gått fel. gick tillbaka och vek in på rätt väg i ett vägskäl där vi tidigare stått och funderat.
 
efter att ha trapptränat oss upp och ner för själva saltkaret (observationstornet) så valde vi vägen till vänster, som alltså leder till mysiga små skjul vid vattnet. man ser café salteriet men det är hav emellan. så nära men ändå så långt borta. bara att vända om och göra om, göra rätt. tänk om man skulle kolla på skyltarna från början så kanske man inte gick fel? :D vi båda är sådana där personer som tycker att något ser rätt ut och bara går på känsla. tji säger det bara.
 
 
jag måste medge att jag blev positivt överraskad av hela vår vistelse! har tidigare besökt svedjehamn på hösten och vintern men aldrig på sommaren (augusti är fortfarande sommar). det var amerikanska namn skrivna i gästboken. salteriet var underbart - tänk att ordna ett evenemang där. salteriet hyrde ut cyklar, tänk så härligt för en turist att få cykla runt i den replotanska lantliga idyllen. replotanska låter maffigt så vi skapar det ordet nu om det ej finns.
 
dessutom var caféet öppet helt-okej-sent på kvällen. vi gick också förbi ett café i ett glashus samt passerade ett bed & breakfast. jag älskar att det finns människor som fixar, donar och får saker att hända, det finns ju så väldans mycket potential i svedjehamn/björköby/replot.
 

lyckligt medvetande om att vi gått fel, weeell.

 
café salteriets laxsoppa var toppen! rekommenderar till tusen. ett ställe som jag förresten ännu vill besöka i replot är scharken fiskdisk/pizzeria/café, det ser alldeles ljuvligt ut. kolla deras instagram @scharkenreplot. rökta räkor och pizza looking good, vad mer kan man begära?
Villmanstrand wedding weekend.
 
 
i juni fick vi vara med om ett alldeles sagolikt bröllop, när anniina fick sin juho i villmanstrand. egentligen åkte de till las vegas för att gifta sig redan i februari, men de ville hålla en ordentlig ceremoni och en bröllopsfest för sina släktingar och vänner också. och fint det, för vi hade verkligen en underbar wedding weekend.
 
juni bjöd ju på särdeles vackert väder och då hade vi ännu ingen aning om hur fin hela sommaren skulle bli. det var underbart väder hela helgen. på fredagen gjorde vi allting i ordning, simmade, bastade och hade hemmaspa. på lördagsmorgonen plockade vi blommor till borden och till våra kransar. tyvärr var det så varmt så kransarna sloknade alltför fort :D
 
bröllopet blev en succé och jag trivdes galet bra. det var ett fint område med flera stora stugor som bildade en helhet intill en blöt pöl jag kanske vågar kalla för järv. det var underbart att få vara med om att dela så mycket lycka med anniinas & juhos familj, dessa tjejer som jag vuxit upp med samt några av tjejernas pojkvänner. härligt att ses till fest när vi är rätt splittrade till vardags (vasa, helsingfors, oslo, krakow). tack också till min bästa tobias som kom från karis för att vara min avec. galet mycket glädje och kärlek.
 
alla officiella bilder är tagna av terhi töyry.
 
 
massa kärlek ❤