JANINA KRONLUND


Saltkaret i Svedjehamn.
 
i söndags besökte jag & emma replot, närmare sagt så gick vi den mysiga promenaden bodvattnet runt som börjar vid svedjehamn och också avslutas vid hamnen - om man inte går fel förstås. vilket vi gjorde. två gånger. först så skulle vi ha svängt av in på en mysig skogsväg, men vi bara fortsatte att gå längs med landsvägen letande efter en skylt som skulle peka mot höger :D vi gick närmare två kilometer innan vi googlemapsade att vi gått fel. gick tillbaka och vek in på rätt väg i ett vägskäl där vi tidigare stått och funderat.
 
efter att ha trapptränat oss upp och ner för själva saltkaret (observationstornet) så valde vi vägen till vänster, som alltså leder till mysiga små skjul vid vattnet. man ser café salteriet men det är hav emellan. så nära men ändå så långt borta. bara att vända om och göra om, göra rätt. tänk om man skulle kolla på skyltarna från början så kanske man inte gick fel? :D vi båda är sådana där personer som tycker att något ser rätt ut och bara går på känsla. tji säger det bara.
 
 
jag måste medge att jag blev positivt överraskad av hela vår vistelse! har tidigare besökt svedjehamn på hösten och vintern men aldrig på sommaren (augusti är fortfarande sommar). det var amerikanska namn skrivna i gästboken. salteriet var underbart - tänk att ordna ett evenemang där. salteriet hyrde ut cyklar, tänk så härligt för en turist att få cykla runt i den replotanska lantliga idyllen. replotanska låter maffigt så vi skapar det ordet nu om det ej finns.
 
dessutom var caféet öppet helt-okej-sent på kvällen. vi gick också förbi ett café i ett glashus samt passerade ett bed & breakfast. jag älskar att det finns människor som fixar, donar och får saker att hända, det finns ju så väldans mycket potential i svedjehamn/björköby/replot.
 

lyckligt medvetande om att vi gått fel, weeell.

 
café salteriets laxsoppa var toppen! rekommenderar till tusen. ett ställe som jag förresten ännu vill besöka i replot är scharken fiskdisk/pizzeria/café, det ser alldeles ljuvligt ut. kolla deras instagram @scharkenreplot. rökta räkor och pizza looking good, vad mer kan man begära?
Danielas Dagbok

va fiiint de ser ut! dit måst jag också fara nångång!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress