JANINA KRONLUND


Jul.
 
God Jul hälsar Hugo och Elvis ❤
 
 
Julaftonsmorgonen började med traditionell julgröt hos min mormor. En stor del av släkten hade möjlighet att medverka, vilket var jättekul. Sedan firar vi på olika håll, så en liten samling på morgonen är mys. Jenna hade turen att få mandeln och vann därmed en hemlig present.
 
 
Det bästa med julbordet är fiskbordet som vi har till först. Skrev kanske redan tidigare att jag äter en gång till från fiskbordet när resten hugger in på skinkan osv. För att inte göra det så kletigt så hade jag färdigt rensat lite hummer, aaah livets gåva. Räkorna var tyvärr lite smaklösa som de var, så jag kastade in dem i ugnen med olivolja och vitlöksklyftor den tjugofemte istället.
 
Fiskbord, skinkbord och ostbord. Jag tog en taktisk två-timmars-paus mellan alla bord så att jag orkade äta, hehe. Någon annan som befunnit sig i matkoma under dessa dagar? :)
 

En grej jag för första gången funderade på i år: tänk hur roligt det vore att ställa till med jul något år! Att få hitta på egna juliga maträtter till exempel. Som tur plockar min familj in något nytt på julbordet varje år, men tänk att skippa allt det där "som man alltid har" och hitta på ett helt nytt koncept. Skulle det bli traditionellt eller skulle det bli helt wild? Vi får se.
 
 
En utav min morbrors frus döttrar fyllde år på juldagen så vi åkte till morbror för att fira henne. Som ni ser på bilderna så utlovades ännu mer matkoma :) Hehe fick lägga mig ner i soffan och vila lite.