JANINA KRONLUND


Den bästa jul- och nyårslistan

Hur kommer du fira jul?

Det här året är varken jag eller någon av mina familjemedlemmar bortresta, så det blir en traditionell jul hemma med familjen. Kanske mormor eller någon ur kusinskaran dyker upp? Morgonen börjar med julbastu, kanske vi åker till julkyrkan i år? Äta tills man spricker, sitta med telefonen i hand medan Kalle Anka är på tv, dela ut presenter. Vi brukar dela ut alla först och sedan öppnar vi en present i taget. Oftast sitter min mormor där och berättar vad man får innan man hunnit få av presentpappret :D
 

Din viktigaste julprydnad?

Ett band med tjugofyra juliga vantar, har fått det av Tobias så det betyder lite extra mycket.

Det bästa på julbordet?

Jag gillar ju egentligen inte julmat så vi har utökat julbordet en hel del under de senaste åren. Från de traditionella julrätterna äter jag egentligen bara potatis & brunsås, när resten hämtar skinka så hämtar jag mat från förrättsbordet igen :D Men limpa med skagen, kräftstjärtar, hummer och chilipaprikor-med-färskostinnehåll-från-saluhallens-ostdisk tycker jag är det bästa.

Julklappar före eller efter Kalle Anka?

Efter att vi ätit ser vi på Kalle Anka och efter det öppnar vi julklappar. Går absolut inte att göra det i någon annan ordning, då blir det ju helt fel hehe. Tycker det är rätt skoj att bygga upp en spänning inför kvällen och julklappsutdelningen.

 

 
Bästa julfilmen?

Jag är så svinigt dålig på att se filmer. Det här kan eventuellt vara lite pinsamt men jag måste svara Ensam Hemma för jag tror inte att jag sett någon annan julfilm? :D Ändå titulerar jag mig som julmänniska, det kanske inte är helt okej? Eller ja, jag, Milja, Emma och Viccan kollade faktiskt en julfilm med ett halvt öga för några veckor sedan, men jag minns inte ens vad den heter. Den verkade inte så bra i alla fall.


Plast- eller äkta julgran?

Inbillar mig att en äkta ger en mer julig känsla. Den finaste plastgran jag någonsin sett släpade jag och Emma hem till Penthouse för en jul, innan vi sålde den på grund av flytt. SÅ fin! Och ingenting att städa förstås. Finns väl ingen som gillar barr ändå?
 
 

Det sämsta med julen?

Att det finns folk som firar ensamma. Att det finns folk som inte har råd till julmat. Är det ens att fira. Vill bjuda in dem alla hem till mig för att skapa ett fint julminne för dem.

 
Det bästa med julen?

Det måste väl ändå vara värmen, kärleken, gemenskapen och förväntansfullheten. Fina människor som ordnar julfirande till ensamma. Fina människor som ordnar både julkassar och insamlingar och hjälper de mindre bemedlade. Karin Äijö i Vasa gör ett så himla fint jobb med precis det här ❤
 
 

Hur kommer du fira nyår?

Öppen för förslag! Helst vill jag bara äta gott, dricka ett glas lågalkoholhaltigtochsött vin, se raketer och gå och sova i tid :D


Vad ska du ha på dig?

Hjälp vilken svår fråga! Det beror på vad som händer! En klänning om det blir middag, utekläder om jag hamnar till någon skog för att kolla raketer.


Äter du någon speciell mat?

Det beror på vad Tobias vill trolla ihop, så speciellt lär det nog vara i vilket fall som helst. Tre rätter får det gärna vara, jag kan bidra genom att hitta på en efterrätt.

 


Vad ska du dricka?

Saft, limsa, mjölk :D Kanske det där glaset vin jag beskrev för några frågor sedan? Om jag känner mig riktigt äventyrslusten vill säga. Ifall man vill dricka vuxna drycker på restaurang så är jag alltså inte det bästa sällskapet, beställer dryck som ett barn.

Kommer du att göra nyårslöften?

Det tror jag, men har inte funderat ut någonting ännu. Men jag var precis till tandläkaren så kanske jag borde satsa på att inte äta/dricka så sjuttons mycket socker. Mvh hon som älskar saft och limsa.
 
 

Vad är det sämsta med nyår?

Att många hundar är rädda för raketer. Går emot mig själv några rader tillbaka med raketerna, jag kan bra se en lasershow istället, för raketer överlag är ju rätt skräp. Dessutom vet ju att nyår är sjukt överskattat men ändå hajpar vi det till tusen år efter år, vad är grejen med det? Låt mig kolla Viaplay, skåla vid tolv och somna med handen i chipsskålen.

Vad är det bästa med nyår?

Att det finns hotell som ordnar hundövernattning. Tänk vilket kalas med massvis av doggos living the hotel life. Tänk att jag glömmer det varje år? Nästa år vill jag gå på en sådan fest. Om någon vill ta på sig ansvaret och komma ihåg det för mig så skulle det vara riktigt fint ❤

 

Listan stal jag av Caroline

Angelica Wåhlin

Haha åh, men Ensam hemma är ju så mysig att se till julen!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress