JANINA KRONLUND


Roadtrip dag 1: Vasa-Bodø
det var tre förväntansfulla tjejer som en julitorsdag vaknade i god tid för att resa iväg med wasaline. jag, josefina och emma lånade en fin & säker bil som vi körde ombord på båten till umeå. insideinformation som man har i form av vänner som är anställda på wl så hade vi på förhand blivit tipsade om hur mycket folk som skulle befinna sig på båten, så vi hade bokat in oss på business lounge. det visade sig vara ett riktigt bra beslut - vad är nu sedan bättre än lite tystnad och free kaffe-refills mitt i semestertider och båtruttens högsäsong?
 
 
från umeå körde vi till ett ställe med ett så mystiskt namn som vuoggatjålme. där hittade vi en restaurang som vi åt middag på (hette något så originellt som vuoggatjålme restaurang). ät ordentligt för vi vet inte när vi får mat nästa gång skrattade vi även om vi självfallet hade halva bilen fylld av mellanmål.
 
 
 
från vuoggatjålme gick resan vidare till bodø. på vägen dit blev bergen bara större och större så vi stannade för ett x antal fotostopp. dessutom började fåren flockas vid väggrenen och vägarna kantades av skyltar som varnade för får och får och lamm. stannade ytterligare tusen gånger för att ta bilder på fåren.
 
 
i bodø hade vi bokat ett mysigt boende på saltstraumen brygge. vi kom fram så sent att natten blev kort och vi konstaterade att vi lika bra hade kunnat sova i bilen :D hursomhelst var det skönt att få några timmar riktig sömn. fyra timmar och en kvart, ifall vi ska vara riktigt exakta.
 
 
så här körde vi under den första dagen. i sverige fick man köra rätt ostört, det var inte alls mycket trafik på vägarna. för oss tog det över tretton timmar, eftersom vi stannade och åt (och fotade hehe). ifall ni ska köra denna sträcka så rekommenderar jag att antingen äta i umeå, eller göra som oss och ha matsäck med. ska vi säga så, att det inte precis kryllade med restauranger eller ens snabbmatsställen under den här sträckan.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress