JANINA KRONLUND


Roadtrip dag 2: idyllen Reine.
 
det var tre telefoner som började tjuta 4.15 på morgonen och då var det bara att slå upp sömndruckna ögon och klä på sig. vi körde till hamnen i bodø därifrån vår färja skulle gå klockan 6.00. hemma hade vi lite strul med vilken bil vi skulle roadtrippa med men för att boka färjan skulle man ha bilens registernummer. vi bokade kanske en vecka innan avfärd.
 
torghatten nord skulle forsla oss från bodø till moskenes, och enligt deras system så bokas 40% av bilplatserna innan och 60% blir kvar åt dem som kommer på plats. egentligen ville vi åka klockan 7.00 men vi vågade inte chansa på att inte förhandsboka, så avfärden fick bli en timme tidigare. konstaterade att de knappast hade varit någon fara: det går bra att boka på förhand men det hade också gått riktigt bra att bara anlända till hamnen och hoppas på det bästa :) 
 
färjan från bodø till moskenes tog ungefär tre-fyra timmar och jag sov igenom nästan hela resan. när vi kom fram så körde vi till moskenes city aka reine och åt frukost/lunch på en bensinmack. vi var där vid nio men caféet skulle öppna först tio. bensinmacken dög bra och där köpte jag också en mössa eftersom det var lite kyligt. tio-tolv grader hade vi mestadels, och tyvärr fick vi inte se norge med dess graciösa berg bada i solsken alls under våran korta vistelse.
 
 
se så vackert vatten! kan knappt tänka mig hurudant paradis detta hade varit om solen hade kastat sina strålar mot ytan. hade antagligen köpt ett torp och flyttat till norge på direkten, så kanske lika bra att vi inte fick se det allra vackraste.
 
 
idyll i högsta grad ❤
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress