JANINA KRONLUND


Krakow sightseeing.
 
ett riktigt skojigt sätt att se krakow var att hoppa på en liten golfbilsliknande tuktuk-grej. vi kom överens om priset innan vi hoppade in. dehär människorna skulle verkligen ha kunnat lura mig hundra-noll eftersom jag inte orkade konvertera från deras valuta till euro hela tiden, som tur hade jag med mig eveliina som bor i krakow och är lite mer bekant med vad saker och ting kostar där :)
 
chauffören frågade oss vilket språk vi talade. eveliina är finskspråkig så vi valde att säga att vi talade finska. vi började köra och ettutre ljöd e finsk röst ur högtalaren :D :D vi började skratta, bra att vi inte föll ur kärran som påföljd. så vi fick vår sightseeing helt på finska! det bidrog förvånantsvärt mycket till helheltsintrycket och vi tyckte detta var fantastiskt! det fanns självklart på alla europeiska språk.
 
rekommenderar verkligen att hoppa på en sådan här, är ju jättekul och skönt att flytta sig från stadsdel till stadsdel utan att behöva hålla koll på metro eller google maps. dessutom är det sjukt bra ifall man har med sig någon som inte kan engelska så bra och även om man kan engelska så kan det bli jobbigt att lyssna på någon tala om historiska grejer med jobbigt vokabulär. så ja, stort plus på detta!
 
Villa Westpoint.
uppbyggnaden av mitt rekreationsområde framskrider. glädjetjut och glädjehopp! min volleybollplan har blivit mosad av kross, men vänta bara så kommer jag slå upp den någon annanstans. just nu röstar jag för gräsmatta där min volleybollplan egentligen skulle varit.
 
bastubyggnaden börjar också se ljuset i tunneln! en stor del är färdigmålat, köket är beställt, spottarna är installerade i taket och plattsättaren är på kommande för att kakla dom fina kaklen jag valt ut. jag är taggad på att börja inreda och skaffa fina påslakan. inväntar förresten också en grävmaskin som ska lägga en sista touch på området innan det är dags för att börja lägga alla små planer i verket.
 
jag vill ha ett växthus, en stämningskoja (haha länk här), en fyr, en mysig eldplats, en volleybollplan, en uppblåsbar flamingo, ett utekök, ett stort långbord gjutet i betong, en grillkåta, en ponton, en rund-sten-strand, en fem gånger större brygga, en rutschkana ner i havet, en gräsmatta och några blomrabatter. vissa saker lättare att uppfylla än andra :D lär ta ungefär tio år så kan vi återkomma och kolla läget om vi blivit klara. haha jag bara längtar efter 2028 då mitt rekreationsområde förhoppningsvis är klart :D
 
 
härlig frukostpicknick med mamma & hugo ♥
Gladaste kossorna i landet.
morsdagshelgen var en av de första helgerna med riktigt fint sommarväder. på fredagen efter jobbet körde jag ner till karis, och under helgen hann vi till både koskis gård, ekenäs och svartå. bara titta hur fin helg! gissa om det tog emot att åka tillbaka upp till vasa på söndagen?
 
 
koskis gård ordnade kosläpp och jag var lika taggad som olivia, som krafsar kossa på sista bilden :D har aldrig varit på kosläpp innan och det kändes som om jag fick kryssa av en till grej från min bucketlist. själva gården var hur fin som helst och man märkte att de hade satsat på detta evenemang.
 
här kan ni läsa mera om koskis gård som också är finlands miljövänligste :)