JANINA KRONLUND


Krakow sightseeing.
 
ett riktigt skojigt sätt att se krakow var att hoppa på en liten golfbilsliknande tuktuk-grej. vi kom överens om priset innan vi hoppade in. dehär människorna skulle verkligen ha kunnat lura mig hundra-noll eftersom jag inte orkade konvertera från deras valuta till euro hela tiden, som tur hade jag med mig eveliina som bor i krakow och är lite mer bekant med vad saker och ting kostar där :)
 
chauffören frågade oss vilket språk vi talade. eveliina är finskspråkig så vi valde att säga att vi talade finska. vi började köra och ettutre ljöd e finsk röst ur högtalaren :D :D vi började skratta, bra att vi inte föll ur kärran som påföljd. så vi fick vår sightseeing helt på finska! det bidrog förvånantsvärt mycket till helheltsintrycket och vi tyckte detta var fantastiskt! det fanns självklart på alla europeiska språk.
 
rekommenderar verkligen att hoppa på en sådan här, är ju jättekul och skönt att flytta sig från stadsdel till stadsdel utan att behöva hålla koll på metro eller google maps. dessutom är det sjukt bra ifall man har med sig någon som inte kan engelska så bra och även om man kan engelska så kan det bli jobbigt att lyssna på någon tala om historiska grejer med jobbigt vokabulär. så ja, stort plus på detta!