JANINA KRONLUND


En oktobervecka.
 
dessa fina paraplyn lyser upp en mörk skogsdunge precis mitt emot stadens tågstation. tycker det är fint att mötas av denna syn när man stiger av tåget. tycker vasa borde satsa på mer sådant här. bilden togs under en kvällspromenad med emma.
 
 
vidare saker jag gjort med emma: suttit på venn och njutit av en bubblig dryck. en torsdagskväll. du vilda liv. förresten vill jag ge en ros åt personalen på venn, de är alltid så himla trevliga att man blir glad själv.
 
vi hade varit på ett evenemang på bocks: ung och trygg i vasa. väldigt intressant men två timmar gick så sjuttons snabbt att evenemanget hade fått förlängas. väldigt lärorikt om t.ex. stadsplanering för att göra områden tryggare (exempel), cybersäkerhet och ungas säkerhet i rewell center och stan överlag. det hela avslutades med en liten psykologilektion.
 
vi satt på venn och spann vidare på ämnena som diskuterats under kvällen. diskuterade de ungas läge i vasa idag och hur det såg ut när vi själva var unga. hade vi någonstans att gå för tio år sedan? har de unga någonstans att gå idag? om man inte är hemma hos någon kompis, var är man då? vet föräldrarna vad deras barn gör om lördagskvällarna?
 
 
wolt har landat gott och väl i vasa och redan nu är blåklädda woltleverantörer en vanlig syn i stan. om du ännu inte gjort din första beställning så kan du använda koden janinakronlund för att få en femma rabatt på din hemleveransbeställning! svinbra ju! :D dessutom är det brett utbud på wolt, älskar att ha möjligheten att beställa hem konstiga saker jag vill prova äta i hemmets lugna vrå. eller bara helt vanliga saker som jag älskar men är för lat för att skaffa ❤  i samarbete med wolt
 
 
jag och tobias ville prova något ställe som var obekant för oss båda två, så vi styrde stegen mot himas. tyvärr var jag inte så jätteimponerad. kan eventuellt ha att göra med att jag för det första inte tycker om hamburgare, så en burgare bör vara överdrivet bra för att jag ska gilla den.
 
biffen är mediumstekt vilket jag inte har något emot, men den var så sjukt saftig att all vätska rann ut i pappret och därifrån rann ut över byxorna. hände oss båda två så det var ju passligt roligt att gå omkring med smutsiga byxor resten av dagen.. vätskan såg också till att brödet (som var jättemjukt redan från början) hann bli geggigt.
 
beställde franskisar med ost och framför mig såg jag cheesefries som man får dem i usa. mina förväntningar motsvarade inte verkligheten. det jag fick var rätt tråkiga franskisar som pryddes av små ostbollar som inte smalt ner under hela tiden de vilade bredvid min burgare. summa summarum, himas klev nog inte upp i min topplista direkt.
 
 
pricken på inlägget: ett av vasas finaste hus.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress