JANINA KRONLUND


Tigerräkor och tysta nätter.
 
helgen som gick. på fredagskvällen träffade jag johanna över en gudomlig middag på kaffehuset august. de har tigerräkor på menyn och jag var i himlen. jag trodde att jag skulle få typ fyra räkor och så dukades denna portion upp. till min stora lycka ville räkorna aldrig ta slut. alla mina räklovers out there, august är stället ni ska gå till!
 
 
kan jag kalla det för fredagstradition om jag bara gjort det två gånger? vi kör på att jag absolut kan göra det. min nya fredagstradition är alltså att gå förbi liisa koski efter jobbet.
 
förutom att man får peka ut en massa fina praliner (nero! golden champagne! hazelnut! cupcake!) så finns det också salmiak/lakrits/svart karkki av alla dess slag. ni måste besöka denna butik :) förutom att allt godis är en fröjd för ögat så smakar det också alldeles gudomligt gott. nu vet ni.
 
 
en tredje gudomlig grej som inträffade under veckoslutet var att jag fick njuta av indiansommaren. förutom vindens svaga sus var världen alldeles stilla. jag satt i mörkret och njöt av det varma vattnet. under en stjärnklar himmel. hur fint är livet ens. egentligen låg det en utmaning över alla finländare: sov ute. jag ville så, men det slutade med att jag såg något wallanderavsnitt på bästa sändningstid och sedan vågade jag inte gå ut längre. så kan det gå.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress