JANINA KRONLUND


Med mina tyskar.
Kommer ni ihåg min au-pair-kompis Anni? Hon bodde bara fem minuter bort i New Jersey. Det är förresten ÅTTA år sedan jag tog mitt pick & pack och flyttade dit för att påbörja det bästa året av mitt liv. Massa kärlek
 
Hursomhelst! Anni och hennes pojkvän Nils har bott i sin paketbil i 3,5 månader. De startade i Tyskland och har bilat igenom lite allt, från Grekland till Litauen, via Estland till Finland. För två veckor sedan anlände de till södra Finland och jag tog med dem upp till Vasa över helgen! :) Vi hade toppenfint väder hela helgen och jag var riktigt glad över att de fått uppleva denna fina, finländska sommar. Vistelsen hade ju kunnat regna bort.
 
Jag ville såklart bjuda dem på den ultimata, finländska experiencen, så vi har krigat oss framåt på roddbåt i skärgården, badat bastu och balju, simmat i havet (det var lite småkyligt), ätit grillmat, muurikka-plättar och karelska piroger med äggsmör. Denna helg hade jag precis fyllt år så mamma hade gjort en gräddtårta med jordgubbar ❤ Pappa visade Nils hur man tänder på bastun och lovade att ta ut honom på fisketur nästa gång de kommer på besök.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress