JANINA KRONLUND


Livets midsommar.
Och vilken midsommar sedan! Vi fick det absolut finaste midsommarvädret någonsin, alltså, jag kommer på riktigt inte ihåg när det senast varit så här fint. Vissa år kanske man har fått en fin dag, men aldrig att det varit så här fint från torsdag till söndag. Tror absolut man får vara glad och tacksam för såna här once in a lifetime-midsomrar :)
 
 
På torsdagskvällen kastade jag, Tobias och Kalle loss och styrde nosen mot Chris stuga. Vi var framme ganska sent, så vi hann bara grilla hotdog innan vi skulle sova. Sov inte så bra under den här natten, för en mygga slank in och störde mig tre timmar i sträck :D
 
 
På lördagen styrde vi båten mot Luddes holme! Vi stannade till i Barösund, där vi lunchade ciabatta-och-fisk-hamburgare samt träffade fina Fridde & Benne en snabb sväng. Väl framme hos Luddes så gick jag, Neea och Emma för att ta ett dopp i havet. Ganska kallt, men andra gången vi hoppade i var det redan varmare.
 
 
Inspirerad av Trendenser ville jag skapa en egen version av en liten midsommarstång. Några grillpinnar, tråd och vilda blommor senare fick midsommarstången ställa sig i en kopp med kottar.
 
 
Till vardags och fest! Tänk så festligt.
 
 
Vi åt potatissallader, sallader, sill, fisk och kött! Sommarmat at its finest.
 
 
Jag stod för förrätten så det fick bli en kall paj med räk- och kräftfyllning. Pajbotten (nu gjord på skorpsmulor och smör) får nog bytas ut mot något godare nästa gång, känner jag, men fyllningen var god. De flesta verkade gilla den hursomhelst, vilket var skoj :)
 
 
Så ljuvligt ställe! 
 
 
På kvällen satt vi och beundrade solnedgången, pratade om det ena och det andra, skrattade och hade det allmänt mysigt. Denna kväll platsar absolut in i kategorin stunder man kommer minnas.
 
 
På lördagen gick vi miste om nästan tre timmars färd, eftersom vi åkte båååt men fick soppatorsk :D Med respekt till alla andra på havet så gick det inte att kryssa fram genom smala sund (ingen av oss kan segla hehe), så vi vända om, hissade segel och seglade tillbaka till Luddes i medvind. Fort gick det. Fyllde på med bränsle och började från början :D
 
Midsommarmiddag vol. 2 när vi kom fram till Chris stuga. Vi hade varit så länge på havet att jag satt och frös. Var inte en sekund sen med beslutet att gå i bastu. SKÖNASTE NÅGONSIN. Alltså, finns det på riktigt något bättre än att gå i vedbastu på skären? Näe tror inte det. Jag och Emma tog också ett snabbt dopp. Sov så himla gott den här natten (vi sov alltså i segelbåten alla nätter).
 
 
På söndagen tog jag, Emma och Ronja ett dopp i det blå. Så skönt! Och varmt, speciellt på ytan (därav vågrät position haha). Mycket varmare än fredagens dopp. Senare båtade vi hem igen, lyckliga över att ha upplevt livets midsommar.